Pár rad od ENCODE

Diskuze o všem.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Mirek
Člen asociace
Člen asociace
Příspěvky: 16
Registrován: 13 lis 2022, 19:25
Bydliště:
Bylo poděkováno: 8 krát

Pár rad od ENCODE

Příspěvek od Mirek »

Pár rad od ENCODE


1. Nabídka se řídí poptávkou, nikoli naopak

Kapacita produkce konopného společenského klubu se odvíjí od předpokládané spotřeby jeho členů. Nabídka se řídí výhradně požadavky členů.

2. Neziskovost

Konopný společenský klub je nezisková organizace. Případné zisky pocházející z aktivit sdružení se tedy nerozdělují mezi jeho členy, ale jsou dále využívány pro propagaci a naplnění cílů, jež si sdružení dalo. Jedním z cílů klubu je vytvářet nová pracovní místa a poskytovat řádně zdaněné služby a zboží.

3. Transparentnost

Konopný společenský klub musí být registrován dle platné legislativy dané země. Jeho fungování je založeno na demokratických principech a zásadách společného rozhodování. Nejvyšším orgánem s pravomocí činit zásadní rozhodnutí je valná hromada, která se koná nejméně jednou ročně. Všichni členové mají právo se zúčastnit, přičemž každý disponuje jedním hlasem.

Na valné hromadě je předkládána ke schválení zpráva o činnosti klubu za předcházející období a jeho finanční situaci. Také se diskutují a schvalují aktivity pro období následující.

Záznamy činnosti klubu jsou dostupné jak všem členům, tak dalším klubům a příslušným úřadům. To platí pro účetnictví, seznamy členů i záznamy o produkci a spotřebě konopí. Jednotliví členové a producenti mohou být v seznamu vedeni anonymně, jejich identita však musí být klubu známa.


4. Podpora veřejného zdraví

Produkce konopí v rámci klubu musí respektovat pravidla organického pěstování. Sdružení by se mělo zabývat i prevencí zneužívání konopí a propagovat jeho zodpovědné a bezpečné užívání. Součástí této činnosti je poskytování relevantních informací o konopí – například o výzkumu zdravotních aspektů užívání konopí a jeho výsledcích.

5. Otevřený dialog s úřady

Konopné společenské kluby jsou ochotny zapojit se do jakéhokoli dialogu s úřady a aktivně se snaží takový dialog rozvíjet.

Kód: Vybrat vše

https://encod.org/cz-sk/cannabis-social-club-czech-cz-sk/co-je-konopny-spolecensky-klub/
Souhlasíte?
Naposledy upravil(a) Mirek dne 06 pro 2022, 14:42, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Mirek
Člen asociace
Člen asociace
Příspěvky: 16
Registrován: 13 lis 2022, 19:25
Bydliště:
Bylo poděkováno: 8 krát

Re: Pár rad od ENCODE

Příspěvek od Mirek »


Pravidla fungování konopného společenského klubu:

– Klub musí být registrován v okresním registru spolků a zakládající členové jsou povinni předložit výpis z trestního rejstříku, aby prokázali svou bezúhonnost. Spolek je definován jako „uskupení nezávislé na vládě, veřejné správě, politických organizacích, podnikatelích a obchodních firmách, jehož členové se mezi sebou dohodli na dosažení určitého cíle, jímž není tvorba finančního zisku.“

– Klub se musí snažit minimalizovat rizika spojená s produkcí a užíváním konopí – a to například tím, že bude propagovat zodpovědné užívání.

– Prostory klubu musí být nepřístupné veřejnosti. Členem se může dospělý člověk stát pouze za předpokladu, že je pozván již existujícím členem, který zároveň dosvědčí, že daná osoba byla uživatelem konopí již před vstupem do klubu.

– Ve stanovách klubu musí být uvedené limity na množství konzumovaného konopí. Denní množství vydaného konopí na jednu osobu nesmí v průměru přesahovat tři gramy, aby se zabránilo případným únikům na černý trh. Kromě toho se na základě počtu členů předem vypočítává množství, jež se klub bude snažit vypěstovat tak, aby byla pokryta průměrná spotřeba všech jeho členů.


Souhlasíte?

zdroj: magazín Legalizace - Konopné španělské kluby - 7. 12. 2015
Odpovědět